Gratis bezorging vanaf € 50,-
Je winkelwagen is momenteel leeg!
Jarenlange ervaring in de koffiewereld heeft ons overtuigd dat de koffieketen – van productie tot consument – eerlijker en transparanter kan. Alleen op deze manier zal het mogelijk zijn voor de koffieboeren om een eerlijk inkomen te krijgen uit hun harde werk. Om zelf een steentje bij te dragen, zijn we in het diepe gesprongen en hebben we in 2017 Risa Coffee opgericht, een bedrijf dat (h)eerlijke ecologisch duurzaam verbouwde koffie importeert, brandt en verkoopt. Onze koffie wordt geproduceerd door boeren en coöperaties die wij persoonlijk kennen en waarmee wij rechtstreeks prijsafspraken maken.
Bij Risa Coffee vinden we het belangrijk om te zorgen voor betere inkomsten bij de boer. Naast het betalen van een eerlijke prijs voor goede koffie, draag je met het drinken van Risa Coffee ook bij aan het Farmer Support Fund.
Door middel van dit fonds, dragen we bij aan een nieuw project waarmee Ricardo zijn koffie-buren wil voorzien van de kennis om net als hij kwaliteitskoffie te kunnen produceren. Samen zullen ze dan hun koffie gaan verkopen en kunnen wij meer mensen van deze koffie laten genieten. Met een bijdrage aan een koffielab in Ricardo’s dorp hoog in de bergen, kan deze droom werkelijkheid worden.
El Condor koffie wordt verbouwd door Ricardo Bustos, die met zijn familie in het departement Cauca, Colombia woont. Zijn boerderij heet ‘Finca del Condor’, omdat er vroeger veel condors rondvlogen. De koffie wordt geproduceerd op 1.850 m hoogte en de koffievariëteiten die Ricardo verbouwd, zijn Tipica, Colombia en Bourbon.
Santa Marta koffie wordt geproduceerd door de Cooagronevada coöperatie uit de bergen van de Sierra Nevada in Noord-Colombia. Deze koffie wordt verbouwd op 1.100 – 1.200 meter hoogte in harmonie met de natuur. De koffievarieteiten die hier worden geproduceerd zijn Castillo, Colombia en Caturra. De koffie heeft een specifieke smaak vanwege de unieke geografische ligging van het massief. Deze koffie komt met de Tres Hombres zeilboot helemaal op windenergie naar Amsterdam.
Yanesha robusta wordt geproduceerd door de Yanesha indianen uit de Selva Central in Peru. Hun coöperatie, CEPRO Yanesha, exporteert vooral arabica koffie, maar heeft ook veel energie gestoken in het doen herleven van oude robusta planten in de Yanesha gemeenschap San Pedro de Pichanaz. Dit heeft geleid tot een mooie gewassen robusta koffie die we gebruiken voor onze blends.
Cerezos Café wordt geproduceerd door Jimmy Marín Ciriaco, een derde-generatie koffieboer uit Villa Rica, Peru. Jimmy heeft de afgelopen 3 jaar veel geëxperimenteerd met het verwerken van de rijpe koffiebessen, en heeft zodoende een ‘modified natural’ gecreëerd die uniek is in zijn soort. De variëteiten die hiervoor zijn gebruikt zijn caturra en catuai, en worden op 1.650 m hoogte verbouwd.
Golden Coffee wordt geproduceerd door de Shwe Taung Thu koffieboeren in Ywangan, Myanmar. Koffieboeren in Myanmar zijn experts in het produceren van ‘natural’ koffies, waarbij de rijpe koffiebessen direct op droogbedden wordt gedroogd (denk aan hoe druiven krenten worden). Hierdoor is de koffie veel robuster van smaak, dan bijvoorbeeld onze Colombiaanse ‘washed’ koffies.